Головна » Архів матеріалів
Добавив: admin 15.03.2021

Ненасильницьке спілкування. Профілактика булінгу в освітньому середовищі

 

Булінг (цькування) – дії учасників освітнього процесу, які полягають у психологічному, фізичному, економічному чи сексуальному насильстві. Такі дії вчиняються стосовно дитини чи дитиною стосовно інших учасників освітнього процесу, внаслідок чого може бути заподіяна шкода психічному чи фізичному здоров’ю потерпілого. Булінг може здійснюватись також із застосуванням засобів електронних комунікацій. 

ЮНІСЕФ визначає булінг (від анг. to bull – переслідувати) як небажану агресивну поведінку дітей шкільного віку, яка призводить до цькування дитини іншою дитиною чи групою дітей з метою приниження, залякування та демонстрації сили.

З прикладами уроків з протидії булінгу в закладах освіти та відповідним системним підходом можна ознайомитись за посиланням.

 

СИТУАЦІЯ В УКРАЇНІ

Відповідно до дослідження ЮНІСЕФ: 

  • 67% дітей в Україні у віці від 11 до 17 років стикалися з проблемою булінгу;
  • 24% дітей стали жертвами булінгу; 
  • 48% дітей нікому не розповідали про випадки булінгу;
  • 44% школярів були спостерігачами булінгу, але ігнорували його, бо їм було страшно за себе;
  • більшість дітей булять за те, що вони виглядають, говорять, думають не так, як інші діти. 

 

Навчально-методичний посібник «Запобігання та протидія проявам насильства: діяльність закладів освіти».

  • В Розділі І посібника розміщено навчальну програму «Запобігання та протидія проявам насильства: діяльність закладів освіти» для слухачів очної форми навчання в системі післядипломної педагогічної освіти.
  • Розділ ІІ містить теоретичний та практичний матеріал для викладання Програми. Даний матеріал структуровано відповідно до тематичних модулей. Особливу увагу приділено визначенню та розмежуванню понять «насильство», «жорстоке поводження», «ґендерно зумовлене насильство», «ґендерна рівність», «дискримінація», «домашнє насильство», «булінг»; формуванню навичок ідентифікації постраждалих від жорстокого поводження, насильства, ґендерно зумовленого насильства, домашнього насильства, булінгу.
  • Розділ ІІІ містить методичні розробки: «Структуру програми циклу тренінгів для педагогів «Запобігання та протидія проявам насильства: діяльність закладів освіти» та «Тренінг для батьків здобувачів освіти та персоналу закладу освіти «Протидія та реагування на випадки насильства над дітьми».

 

 


 
Добавив: marina 12.03.2021

Незабутні весняні канікули!

Весняні канікули для здобувачів освіти – можливість відпочити з користю, відчути насолоду від нових емоцій та вражень, поспілкуватися з друзями, зарядитись позитивним настроєм для подальшої продуктивної роботи.

За час канікул учні ЗЗСО №9 долучилися до культурно-мистецьких заходів, приурочених дням пам’яті Великого Кобзаря, взяли участь у марафоні #ЯчитаюШевченка, позмагалися у літературній вікторині «У світі казки чарівної», здійснили пішохідні екскурсії стародавнім містом, відвідали Чернігівський ветеринарно-стерилізаційний центр «Крок до тварин», відпочили в боулінг-клубі «Базис» та переглянули фільми в кінотеатрі «Multiplex».

Здобувачі освіти освоїли техніки «Ажурне випилювання» та «Модульне оригамі», відвідавши заняття гуртків «Художня обробка деревини» і «Талановиті пальчики».

Активний та змістовний відпочинок дітей пройшов із користю для їх здоров’я, фізичного та інтелектуального розвитку.

Сподіваємось, цікаві канікули стануть запорукою успішного навчання!

    


 
Добавив: marina 12.03.2021
 
Добавив: marina 05.03.2021

#WomenSupportingWomen

Останнім часом набуває актуальності питання дотримання рівних прав і можливостей чоловіків і жінок, адже реалізація принципу гендерної рівності є необхідною умовою формування в Україні цивілізованого демократичного суспільства.

У рамках щорічної регіональної інформаційно-просвітницької акції «Жінки, знайте свої права» у ЗЗСО №9 соціальним педагогом організовано мобільний консультативний пункт «Гендерна рівність – запорука розвиненого суспільства». Бібліотекаркою школи проведено гру «Залишайся людиною». Відбулася зустріч з психологинею «Замальовки про гендерні стереотипи і щастя». У знак солідарності та захисту жінок від насильства усі охочі взяли участь  у флешмобі  #WomenSupportingWomen.

Упевнені, що проведена робота сприятиме формуванню гендерочутливого середовища в роботі сучасної української школи та створенні у нашому закладі атмосфери, дружньої до людини.


 
Добавив: marina 03.03.2021

Маленька школа з великим серцем

Проблема безпритульних тварин на часі й розв’язати її можливо лише завдяки відповідальному ставленню до чотирилапих. Саме так вважають здобувачі освіти ЗЗСО №9, тому й організували благодійну акцію на допомогу хвостатим.

Спільними зусиллями учнів, їхніх батьків і вчителів було зібрано 80 кг корму для котів і собак, смаколики, іграшки та засоби гігієни.

Усі зібрані речі члени шкільного парламенту відвезли до Чернігівського ветеринарно-стерилізаційного центру «Крок до тварин». Директорка центру Тетяна Діденко радісно зустріла юних зооволонтерів, провела пізнавальну екскурсію, під час якої познайомила з хвостатими та їхніми життєвими історіями.

І серце радіє, що ми зробили таку добру справу!

Бути чарівниками просто!

 


 
Добавив: marina 26.02.2021

#LiberateCrimea

     У рамках Всесвітньої акції #LiberateCrimea #CrimeaIsUkraine та з нагоди Дня кримського спротиву російській окупації в ЗЗСО №9 було організовано юрбівку «Крим – наш». Члени шкільного парламенту зі здобувачами освіти молодшої ланки здійснили віртуальну подорож мальовничими місцями сонячного півострова, влаштували фотосушку «Цікаві маршрути Криму». Кожен мав змогу додати своє улюблене фото незабутньої подорожі. Також у закладі було створено банер «Крим – це Україна», на якому здобувачі освіти залишали влучні вислови-ставлення до незаконної анексії цієї української території.

Тільки разом ми зможемо відстояти нашу незалежність!

У єдності – наша сила! Ми – єдина країна!

   


 
Добавив: marina 25.02.2021

Крізь біль розлук у радість сторіч

Є люди, як свічки –

згорають, відходять у небуття

Є люди, як зірки –

горять і світять все життя

Зіркою такої величини для всіх українців була й залишається поетеса, перекладачка, культурна діячка Леся Українка. З нагоди 150-ої річниці від Дня народження відомої письменниці здобувачі освіти 9-А класу ЗЗСО № 9 стали учасниками змістовної дискусії «Що сьогодні промовляє до нас Леся Українка?». Учні 10-11 класів переглянули відеофільм «Леся Українка: мій шлях». Усі охочі взяли участь в літературних читаннях #Українка150.

Творчою групою вчителів та бібліотекарем було організовано книжково-ілюстративну виставку «Спів Лесиного серця». Представлена література відкрила для учнів нові важливі грані творчості геніальної письменниці.

Лесе, пам’ять про тебе буде жити у наших серцях, бо ти і твої слова – це войовничий дух і любов до Батьківщини!


 
Добавив: marina 20.02.2021

Обрані небо тримають для нас

З метою вшанування подвигу учасників Революції Гідності в ЗЗСО №9 проведено ряд патріотичних заходів, присвячених пам’яті тих, хто розкрив нам очі, хто змусив подивитись на життя по-іншому, хто своїм прикладом показав, що сьогодні необхідно усім разом, як ніколи відстоювати незалежність матінки-України. У День пам’яті Героїв Небесної Сотні у закладі пройшли години спілкування «Герої Майдану», майстер-клас «Пташки миру, свободи та злагоди», інтерактивний захід «Долонька пам’яті». Члени шкільного парламенту підготували відеоролик «Герої навічно в наших душах» та виготовили разом з учнями 6-Б класу  паперових янголів-охоронців. О 12:00 разом з усією країною пам’ять про загиблих героїв Небесного Війська вшанували хвилиною мовчання.

«Герої не вмирають…Просто йдуть..»

 


 
« 1 2 ... 24 25 26 27 28 ... 44 45 »
новый торрент трекер, гадания, рецепты первые блюдаhtml шаблоны
м
Эксклюзивные шаблоны DLE скачать бесплатно для dle.
Купить электронныесигареты.
Новыешаблоны скачать для ucoz
Joomla 1.7скачать шаблоны.
Купить электронные сигаретыAtlantis можно купить.
Добро пожаловать на сайт скачать шаблоны и скрипты для ucoz.