Головна » Архів матеріалів
Добавив: marina 19.02.2021

Як запобігти трагічним подіям, що стаються з підлітками через небезпечні ігри в соціальних мережах? Поради МОН України

Як запобігти трагічним подіям, що стаються з підлітками через небезпечні ігри в соціальних мережах? Поради МОН України

Міністерство освіти і науки України надзвичайно стурбоване трагічними подіями, що сталися з підлітками через небезпечні ігри в соціальних мережах.

Цифрове середовище, дійсно, є небезпечнішим, ніж здається. Діти можуть сприймати свою активність у соціальних мережах як гру та не розуміти наслідків своїх дій, що може призводити до катастрофічних випадків.

Створення безпечного освітнього середовища, зокрема в інтернеті, формування навичок цифрової грамотності та поведінки у дітей у Всесвітній мережі, соціально-емоційна грамотність є важливими завданнями для Міністерства.

Наявність відповідних професійних компетентностей у вчителів включено до професійних стандартів та стандартів підготовки. Обов’язковість формування цифрових компетентностей у дітей включено до стандартів освіти та реалізується в освітньому процесі.

На сайті МОН можна знайти розділ «БЕЗПЕКА ДІТЕЙ В ІНТЕРНЕТІ» для підвищення рівня обізнаності батьків і вчителів bit.ly/3axYT62. Зокрема, розміщені поради для батьків щодо організації взаємодії «дитина-інтернет-мобільний зв'язок» від Національної експертної комісії України з питань захисту суспільної моралі.

Чат-бот «КІБЕРПЕС» у Telegram і Viber допоможе дізнатись про те, як діяти дітям, батькам і вчителям у разі кібербулінгу та анонімно отримати допомогу.

Також можна знайти матеріали для проведення уроків та квестів для різних вікових груп щодо безпечної поведінки в інтернеті.

Окрім того, у розділі розміщені рекомендовані Міністерством посібники для використання батьками та педагогами щодо навчання дітей безпечному користуванню інтернетом.

Хочемо повідомити, що діють телефони «гарячих ліній», за якими діти можуть отримати психологічну підтримку в разі, якщо вони потрапили в ризиковані для здоров’я ситуації, в тому числі випадки, пов’язані із соціальними мережами. І Міністерство постійно звертає увагу у своїх зверненнях до департаментів освіти і науки ОДА, щоб насамперед діти знали, куди вони можуть анонімно звернутися за допомогою.

Національна дитяча гаряча лінія:

0-800-500-225 (безкоштовно зі стаціонарних)

116111 (безкоштовно з мобільних)

Безкоштовна цілодобова гаряча лінія для жертв домашнього насильства – 15-47

Безкоштовна Національна гаряча лінія з попередження домашнього насильства – 116-123


 
Добавив: marina 17.02.2021

Людина починається з добра

Бажання творити добро надихнуло педагогічний та учнівський колективи ЗЗСО №9 у Всесвітній день спонтанного прояву доброти на проведення акцій «Оживи дерево добра», «Нагодуй птахів взимку», «Допоможи Мурчику та Барсику».

Спільними зусиллями вчителі, юні зооволонтери та їхні батьки зібрали необхідні речі безпритульним тваринам, які перебувають у Ветеринарно-стерилізаційному центрі «Крок до тварин».

Давайте примножувати добро гарними словами та справами! Разом – ми сила!

 


 
Добавив: marina 15.02.2021

Усе починається з любові

Усе починається з любові

 

"Усе починається з любові!" - під таким гаслом пройшло Свято закоханих у ЗЗСО №9. У цей холодний лютневий день у стінах нашої школи було тепло, як ніколи, а повітря було сповнене відчуттям щастя, гармонії та любові ❤ 

 


 
Добавив: marina 09.02.2021

День безпечного Інтернету

У 2021році День безпечного Інтернету відзначається 9 лютого під гаслом: «Разом для найкращого Інтернету». З кожним роком до цього дня в Україні, як і у всьому світі, приєднується все більше організацій. В загальноосвітній школі І-ІІІ ступеня №9 міста Чернігова в цей день вже традиційно пройшли заходи до Дня безпечного Інтернету.

Зокрема, учні 1- 6 класів долучились до створення міні-проєктів «Разом для найкращого інтернету!»

https://padlet.com/marina_proschenko/o81n06c0xigzomad, для найменших запропонували перегляд казки «Про золоті правила безпечного Інтернету» https://www.youtube.com/watch?v=NOKZHMiJJ98, для учнів 5-8 класів запропоновано урок інтернет-безпеки «Кібербулінг: загроза ХХІ століття» , учні старшої ланки розробили пам`ятку «Безпечний Інтернет».

Звісно, є безліч небезпечних речей на просторах мережі, серед яких і «тролінг», і «кіберзалякування», і розпалювання ненависті, однак не можна забувати про колосальний потенціал, який глобальна мережа несе своїм користувачам.

Кращий Інтернет починається з тобою!

#SID2021#SaferInternetDay#ДеньБезпечногоІнтернету#ДеньБезпечногоІнтернету2021;


 
Добавив: marina 08.02.2021

Всесвітній день читання вголос в ЗЗСО № 9

До Всесвітнього дня читання вголос долучились юні читачі нашої школи. Разом з завідувачкою бібліотекою Вікторією Василівною учні 1-4 класів почитали один одному вголос, познайомились з творами сучасних українських письменників Тетяни Стус, Лесі Ворониної та Володимира Рутківського. Всі отримали масу гарних емоцій та бажання долучити до цієї події свої родини.

   

   


 
Добавив: marina 22.01.2021

Ланцюг Соборності

22 січня вся Україна відзначає День Соборності 
Учителі та здобувачі освіти ЗЗСО 9 спільно з батьками створили відеоланцюг єдності. 

Дякуємо всім, хто став частинкою нашого віртуального свята! 

Вам сподобалася наша ідея? Мерщій беріть свої телефони, знімайте продовження... Візьмемося за руки всією країною #минеподільні  Вітаємо усіх з Днем Соборності України!

З Днем злуки! З Днем єдності!

Будьмо сильними, незламними, мужніми! Будьмо єдиними!

 У відео використано пісню «Україно моя» (слова та музика: Захар Клименко, виконує група NAVSI100)


 
Добавив: marina 30.12.2020

Інструкція з техніки безпеки на зимові канікули

Зимові канікули — пора відпочинку, свят та розваг. Але для того, щоб канікули були веселими й корисними, необхідно пам 'ятати про безпечну поведінку.


 
« 1 2 ... 25 26 27 28 29 ... 44 45 »
новый торрент трекер, гадания, рецепты первые блюдаhtml шаблоны
м
Эксклюзивные шаблоны DLE скачать бесплатно для dle.
Купить электронныесигареты.
Новыешаблоны скачать для ucoz
Joomla 1.7скачать шаблоны.
Купить электронные сигаретыAtlantis можно купить.
Добро пожаловать на сайт скачать шаблоны и скрипты для ucoz.