Головна » Архів матеріалів
Добавив: admin 09.02.2020

Всесвітній день читання вголос

Найактивніші читайлики 2-Б, 3-А і 4-А класів зі своїми наставницями О.П. Морською, І.О. Стрижак, Н.І. Адаменко та бібліотекаркою В.В. Власковою долучилися до Всесвітнього дня читання вголос. У цей день діти і дорослі читали книжки найвеселішого дитячого письменника Всеволода Нестайка та оповідання Івана Франка «Грицева шкільна наука». На цьому флешмоб не закінчився. Маленькі чомусики отримали завдання: почитати вголос своїм друзям та рідним, а також послухати їх.


 
Добавив: admin 13.01.2020

Зимові канікули для вчителів ЗЗСО №9 – час для творчості!

Зимові канікули для вчителів ЗЗСО №9 – час для творчості!

Для вчителів закладу освіти 3 січня відбулося засідання педагогічної ради з порядком денним:

1. Про роботу вчителів початкових класів по створенню умов для повноцінного розвитку учнів на шляху до Нової української школи.

2. Про шляхи формування компетентністної особистості на уроках правознавства.

3. Про порядок евакуації під час виникнення пожежі.

8 січня відбулося засідання методичного об’єднання класних керівників на тему: «Профілактика емоційного вигорання». Закінчилися канікули навчанням з надання першої медичної допомоги.


 
Добавив: admin 11.01.2020

Чарівна пора зимових канікул в ЗЗСО №9

Хай щастя Бог у господу приносить!

В багатім врожаї, у щедрих покосах!

Хай діти ростуть у цій школі чудові,

Співаючи пісню на батьківській мові.

Щоб славного роду велося коріння

У дружбі,повазі і розумінні! 

На грудень і січень припадає велика кількість свят: Святого Миколая, Новий рік, Різдво, Водохреща. Ці народні свята українці завжди зустрічали урочисто, схвильовано, очікуючи найкращого, світлого.

От і у нашій школі з 8 по 10 січня відбулися години спілкування «Різдвяні посиденьки» для учнів 2б, 6, 7, 8 класів, присвячені зимовим святам. На початку зустрічі завідувачка бібліотекою Власкова В.В. познайомила учнів з історією цих свят та традиціями їх  святкування. Діти з радістю згадали те, що знають вони. А далі учні разом з класними керівниками Кривопишею О.М., Карандою І.С. та Морською О.П. познайомилися з розмаїттям обрядових пісень, опрацьовуючи літературу, заспівали та проаналізували пісні, які найбільш сподобалися. Під караоке виконали відомі в усьому світі різдвяні пісні «Щедрик» і «Добрий вечір тобі, пане господарю!». Також послухали колядки і щедрівки у виконанні сучасних українських зірок. Наприкінці зустрічі всіх чекало чаювання зі смаколиками та цікавими історіями. Усі залишилися задоволені спілкуванням.


 
Добавив: admin 02.01.2020

Творчі канікули здобувачів освіти ЗЗСО №9

Творчі канікули здобувачів освіти ЗЗСО №9

Зимові канікули для учнів школи №9 проходять досить весело, різноманітно та цікаво. Відпочиваючи, діти продовжують відвідувати заняття гуртків. Грудневого дощового дня у школі зібралися маленькі помічники дідуся Мороза. Разом з керівником гуртка «Талановиті пальчики» діти змайстрували чудові прикраси для новорічної ялинки.


 
Добавив: admin 02.01.2020

"Новорічні розваги" учнів ЗЗСО №9 з клубом "Мушкетер"

"Новорічні розваги" учнів  ЗЗСО №9 з клубом "Мушкетер"

Найяскравіше, найрадісніше, найчарівніше свято року – це, звичайно, Новий рік! Для учнів школи №9 на початку зимових канікул працівники клубу організували справжні новорічні розваги. Цікава ігротека, новорічні конкурси, дитячі ігри – все це чекало на вихованців у клубі за місцем проживання «Мушкетер». Діти веселилися від душі!


 
Добавив: admin 27.12.2019

Новорічні пригоди здобувачів освіти ЗЗСО №9

Новорічні пригоди здобувачів освіти ЗЗСО №9

У пошуках новорічних пригод розпочалися зимові канікули для учнів  2 і 3 класів ЗЗСО №9. Весела зустріч у резиденції Діда Мороза, цікаві ігри і  розваги, казковий квест у чарівному лісі, смачний майстер-клас. А сніг?... Сніг був головним бажанням кожного, хто доторкнувся до цього дійства. Дід Мороз пообіцяв виконати бажання. Чекаємо!

 


 
Добавив: admin 10.12.2019

ТО БУВ СТРАШНИЙ НАВМИСНИЙ ЗЛОЧИН

ТО БУВ СТРАШНИЙ НАВМИСНИЙ ЗЛОЧИН

Кожен народ має свої неповторні традиції, звичаї, віковічну історію, пам’ять. Минуло багато років від часу тієї страшної трагедії - Голодомору 1932-1933 років.

Ця тема не може бути байдужою для кожного з нас. Це рік пам’ятний. Рік незабутній. Це не просто історична минувшина, а незагойна фізична й духовна рана українського народу, яка пекучим болем пронизує пам'ять багатьох поколінь.

Знання про трагедію примножуються й серце щемить нестерпним болем. Рік страшний. Найчорніший рік в історії України.

З метою вшанування пам’яті жертв Голодоморів українського народу:1921-1923рр., 1932-1933рр., 1946-1947рр., у відділі читального залу обласної бібліотеки для юнацтва відбулась година історії «ТО БУВ СТРАШНИЙ НАВМИСНИЙ ЗЛОЧИН». Гостями заходу були учні 9 класу та доцент, кандидат історичних наук Чернігівського Обласного Інституту Післядипломної Педагогічної Освіти імені Ушинського Коропатник Михайло Михайлович.

 

Спікер розповів учням про страшні сторінки історії України за часів Голодомору, що назавжди закарбувалися у серцях людей і стали фатальним випробуванням. Людям доводилося не жити, а - виживати. В уяві кожного постали жахливі картини знущання над українцями: опухлі і змучені від голоду діти, зневірені та знедолені дорослі, люди похилого віку.

До уваги молоді було запропоновано документальні відео-матеріали, що дали змогу пересвідчитись та усвідомити жорстокі факти із життя українського народу у 1932-1933 роках.

Завершився захід словами філософа Г. Ферреро, які потрібно завжди пам’ятати : «Усі народи повинні пригадати собі стару правду, що історія повторюється». Нехай це буде застереженням народу України на майбутнє.


 
Добавив: admin 12.11.2019

Плекаймо мову!

8 листопада, напередодні Дня української писемності та мови, у ЗЗСО№ 9 відбулася низка тематичних заходів, приурочених святу. Учителі української мови та літератури разом із старшокласниками долучилися до написання Всеукраїнського диктанту національної єдності. Бібліотекар школи організувала тематичну виставку художньої, наукової, публіцистичної літератури про українську словесність. П’ятикласники відвідали Музей рідкісної книги при НУЧК ім. Т.Г. Шевченка, де науковець-краєзнавець  для юних відвідувачів здійснила лінгвістичний екскурс про походження письма в цілому та українського зокрема й наочно продемонструвала музейні експонати первісної писемності та книгодруку. Урочистості святу надавали й вишиванки, в які були вдягнені як діти, так і педагоги. Чудовий настрій, любов до рідного краю, гордість за свою мову й народ відчули здобувачі освіти в цей день!

 


 
« 1 2 ... 29 30 31 32 33 ... 44 45 »
новый торрент трекер, гадания, рецепты первые блюдаhtml шаблоны
м
Эксклюзивные шаблоны DLE скачать бесплатно для dle.
Купить электронныесигареты.
Новыешаблоны скачать для ucoz
Joomla 1.7скачать шаблоны.
Купить электронные сигаретыAtlantis можно купить.
Добро пожаловать на сайт скачать шаблоны и скрипты для ucoz.